KONTAKT

Kontakt


Mail: glitterways@gmail.com

Tel/mob: 072-2351510


Adress:

NyköpingNamnet

GLITTERWAYS


Min första flat Gnista, finns represnterad bakom hundarna på Glitterways. På stamtavlan hette hon Gunhills Pisces. Men kallades  Gnista. Hennes avkommor fick glittrande, glimmrande namn.


Den tik som jag behöll Gunhills Glitter och Glamor, kallad Soda har på många sätt levet upp till sitt namn både i framgångar, men också med sin vattenpassion där hon oftast väljer  den glittrande vägen via vattenspegeln.


Framförallt har hon i mina ögon levt upp till det finaste samarbetet, kontakt och vänskap som man kan få med en fyrfota vän. Inom hundsport säger man ofta att många vägar och metoder kan leda till samma mål, det viktigaste är att välja den vägen man tror på mest själv. Min väg heter Glitterways.
Om mig


Jag heter Anneli Mattsson och bor sedan hösten 2018 i Nyköping med mina flatcoated retrievers. Tidigare har jag och kenneln funnits i Luleå i norra Sverige.


Jag är uppvuxen med setter i huset, men min första egna hund blev otippat en Berner Sennen 1996, LPI Denicis Amos-Erövraren. Intresset för en arbetande hund växte sig allt starkare och 1999 flyttade Gnista hem till mig.


SE VCH SE LCH LPI LPII TJH (RH) Gunhills Pisces "Gnista", var en liten tik med härlig attityd till allt arbete som erbjöds samtidigt som hon var en underbar familjehund. Mer än en gång fick jag kommentaren: 'Det är en sån där hund man bara får en gång'. Och visst har hon lagt en hög nivå på vad jag förväntar mig av en flatcoated, främst arbetsmässigt och mentalt men också hennes milda eleganta uttryck. Även om hon var i mista laget för rasen och därmed inte erhöll några höga priser på utställning.


 

Förutom de championat Gnista erhöll var hon framförallt en mycket duktig räddningshund som deltog på två tjänstehund/ räddnings-SM med resultat 8:a 2003 och 5:a 2004. Inom jakten blev hon sparsamt tränad då mitt intresse för området inte väcktes förrän flera år senare. Trots det fick hon 2:a ÖKL.


 

2005 fick Gnista en kull valpar på Kennel Gunhills, och givetvis behöll jag en dotter NORD JCH

SE VCH Gunhills Glitter Och Glamor "Soda". I mina ögon en underbar representant för rasen, och jag är glad att Gnista lever vidare genom henne och hennes avkommor.


 

Det är ett privilegium att tillsammans med sin hund få uppleva championatglädje inom flera olika kategorier samt delta på tjänsthunds SM-tävlingar. Höjdpunken och tårar av lycka var dock när Soda blev nordisk jaktchampion hösten 2011. En upplevelse jag aldrig kommer att glömma!


 

2002 utbildade jag mig till instruktör via SBK, och har sedan dess hållit kurser för SBK, SSRK samt inom den lokala kennelklubben. Jag är utbildad tävlingsledare inom SBK. Mina kurser bygger främst på kontakt mellan förare och hund, ledarskap och träning som hjälper hunden till rätt beteende i såväl sociala sammanhang som på tävling och i jaktsituation. Att gå kurs för att lära nytt eller för att få en kick av inspiration är många gånger lika viktigt. Själv går jag gärna på kurs och föreläsningar för att utvecklas och inspireras av andra.


 

För mig är hundarna underbara familjemedlemmar, samtidigt som jag älskar att träna och tävla tillsammans med dem. I dag är jag mest aktiv inom retriverjakt med mina hundar, men tycker även om att lydnadsträna, gå viltspår eller besöka någon utställning. För mig ska en  flatcoated uppfylla kriterierna som  en trevlig  allround hund för aktiv jakt- och hundsport.


GLITTERWAYS FLATCOATED RETRIEVER

Copyright © All Rights Reserved